Az inzulinrezisztencia kialakulásának okai.

inzulinrezisztencia fogyókúra

inzulinrezisztencia fogyókúra

Bár az inzulinrezisztencia kialakulásának esélyét genetikai hajlam is növelheti, nem lehet kizárólag a genetikára fogni, mivel kockázata a kevés mozgás és egészségtelen táplálkozás miatt is fennállhat. Klasszikus megközelítésben IR kialakulásához vezet a túlzott finomított szénhidrát fogyasztás, a nem megfelelő mennyiségű és minőségű zsír fogyasztása, hízás (hasi zsír), a stressz, valamint a különböző emésztőrendszeri, bélrendszeri problémák, de a tejcukor vagy gluténérzékenység is növelheti az esélyét. Inzulinrezisztencia esetében a sejtek “éheznek“, mivel a sejt felszínén képződő inzulin-receptorokhoz az inzulin csak gyengén tud kapcsolódni.  A sejtek rezisztensek lesznek az inzulin hatására, emiatt lényegesen több inzulinnak kell jelen lennie a vérben ahhoz, hogy végül a cukor mégis bejusson a sejtbe. Ez viszont sajnos sok esetben hízáshoz vezet, ami komoly egészségügyi problémákat okoz! Ezért fontos az inzulinrezisztencia fogyókúra orvosi segítséggel, amelyről bővebben a medifat.hu weboldalon olvashat!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!